Az én kenderem és a te kendered

Az én kenderem és a te kendered

Van negatív hatása a kannabisz használatnak?

2024. augusztus 04. - KenderM

Mindennek, a  gyógynövényeknek is van negatív hatása. Legalábbis előrdulhat. Ez alól nem kivátel a kannabisz sem.A kannabisz biztonságos, természetes anyagként közismert. Sok más pszhihotróp anyaghoz  viszonyítva a kannabisz lenyűgöző biztonsági profillal büszkélkedhet.. Vessünk egy pillantást a kannabisz biztonságosságával kapcsolatos tényekre, beleértve a negatív hatásokat.

Rövid távú hatások:

  • Szorongás
  • Zavartság
  • Félelem
  • Hányinger
  • Remegés
  • Memória probléma
  • Túlszívás

Hosszú távú hatások:

  • Agyfejlődés módosul
  • Csökkent elégedettségi érzés
  • Kannabisz hiperemezis szindróma
  • Tüdőproblémák
  • Depresszió hajlam
  • Pszihózis fokozott kockázata

Lehetséges a kannabisz túladagolása?

Nincsenek regisztrált túladagolásos halálesetek azok között, akik csak kannabiszt használnak. Az olyan gyógyszerek, mint például az opioidok, gyakran okoznak túladagolásos haláleseteket, mert leállítják az agy légzőközpontjait. Mivel a kannabinoid receptorok hiányoznak ezekben a régiókban, ez azt jelenti, hogy a kannabisz halálos túladagolása szinte lehetetlen.

Okozhat e  függőséget a kannabisz?

A kannabisz-függőség, más néven marihuána-fogyasztási zavar, valójában egy létező diagnózis. Vannak, akik évtizedekig fenn tudják tartani az egészséges kapcsolatot a kannabisszal anélkül, hogy szenvednének a függőségtől. Néhány ember viszont függővé válik a marihuánától, akkor is, ha csak rövid ideig használta a növényt.

Minden alkalommal, amikor THC -t fogyasztunk, mozgósítjuk az agy jutalmazási rendszeréhez tartozó idegsejteket, és idegrendszerünk elkezdi élvezni a relaxációt és az eufóriát. Vannak, akik időnként boldogan élvezik a jointokat vagy ehető termékeket, és nem érzik szükségét annak, hogy folyamatosan telítsék a CB1 receptorokat THC-vel. A genetikai és pszichológiai különbségek azonban azt is jelentik, hogy más felhasználókban viszont gyorsan kialakul az affinitást a kannabisz iránt, ami felhasználási zavarban nyilvánul meg.

Felősségteljesen is használhatjuk a kannabiszt

Eddig  a kannabisz negatív oldalát taglaltuk.. De hogyan néz ki az egészséges és felelősségteljes kannabisz használat? Rengeteg sikeres üzletember, sportoló és híresség rendszeresen használ kannabiszt, mégis kielégítő és eredményes életet él. A legtöbbjünk képes pozitív módon hasznosítani a kannabiszt, de fontos, hogy megfelelő gondolkodásmóddal tekintsünk a növényre.

 Csak felnőttek haszálják.

  • A fiatalok talán legkönnyebben az utcán árult szerekhez, így a kannabiszhoz férnek hozzá. De attól, hogy könnyen beszerezhető, éselgális több országban, attól még a fiatal szervezetre negatívan hat.Befolyásolhatja az agy fejlődését, ami mentális problémákhoz vezethet.

Vezetés közben ne legyen a szervezetünkben kannabisz

  • Mivel a kanabisz befolyásolja az itélőképeeseget, a reakció időt, nem biztonságos a volán mellé ülni kannabisz használat után. 

Nem mindegy, hol használod  a kannabiszt

  • Ki kell tapasztalnod, hol érzed magad legjobban kannabisz használat közben. Tömegben valószínű, hogy nem  tudod kiélvezni az eufóriát, mivel külső tényezők zavarhatnak. Ketten, hárman, vagy egyedül érvényelsülni látszik a kannabisz pozitív hatása. Van aki magányba süllyed, de van aki szeretei gondolatait megosztani ilyenkor másokkal. Ki kell tapasztalni, melyik állapotban legjobb a kapcsoalt a növénnyel.

Ne vállj függővé!

  • Vannak akik tudják szabályozni függőségeiket, - vagy mielőtt az kialakulna,-vannak akik gyengébb jellemek, és könnyen rászoknak bármikre is. Azok számára, akik szenvedélybeteg, vagy gyenge akarattal rendelkeznek, ezzel a növénnyel is csinján kell bánniuk.kannabisz-fuggoseg.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kendert-termesztek-belteren.blog.hu/api/trackback/id/tr5618459975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása