Az én kenderem és a te kendered

Az én kenderem és a te kendered

Cannabis Spanyolországban, avagy milyen egy coffee shop?

2024. július 30. - KenderM

Milyen más Spanyolország és a mi "kis hazánk" - akár kannabisz és drog téren is. A 90-es évek elején hozott tövény szerint Spanyországban mindenki a saját teste felett rendelkezik, tehát azt szív és használ bármilyen módon, amit jónak lát. Nem vonják érte felelősségre, mit csinál az otthonában e téren. Viszont marihuánát és bármilyen drogot szigorúan tilos árusítani az utcán, piacon. Ezért büntetés jár.

De a tengerpart tele van fekete árusokkal:) Csóró turista ott vesz meg sok esetben minden vacakot.

No és akkor hol használja és vásárolja a marihuánát a spanyol ember? Bizony a coffe shopokban. 

Befizeti a kis klubtagsági euróját, ezzel jogot formál a klubban vásárláshoz, és az ott tartózkodáshoz.

Vannak szigorú szabályok, mint a 18. év vagy 21.év betöltése, - amit be is tartanak - és hogy csak a klubbon belül szívhatod el amit ott veszel - ez az amit nem tartanak be.

Voltak évek, mikor a túristák is befizettek, beléptek, vásároltak, otthon szívtak. Aztán nem engedték be őket a klubbokba, így nem mentek be :) Most megint bemehet aki befizet, vagy ha van olyan klubtag ismerőse, aki felelősséget vállal érte.

Elvileg legáslisak ezek a klubbok, aztán hivatalosan mégsem. Egy szürke zóna. Nem fehér, nem fekete.

Viszont rend van. Amig rend van, nincs verekedés, nem balhéznak, addig műköik a klub. Sok-sok coffee shop működik. 

Hogyan is néz ki egy coffee shop?  Semmi extra, csak az európai ember és aki még nem látott ilyet, az kiváncsi. Mész az utcán, ott a rengeteg üzlet sorban, ajtók zárva, mert légkondi működik mindenütt. Fel sem, tűnik, hogy coffee shop előtt mész el. Maximum egy kis tábla vagy kép figyelmeztet, (smoke),  itt nem kenyeret árulnak. Becsengetsz, ha ismernek nyílik az ajtó, belépsz egy kis előtérbe. Kamera az ajtóban, kamerák mindenütt.  Az előtérből nyilik egy nagyobb helyiség, székekkel, kanapéval, asztalokkal. Hátrább van egy pult, odakisér aki beengedett, és megkérdi mit szeretnél. A pulton ott van minden. Üvegekben, tégelyekben, felcimkézetten, nagyon rendezetten, hasis, marihuána, cigik előre elkészítve, különböző féle-fajta kender virágokból. Nagyobb üvegekben is találhatsz ezer illatú, ízű marihuánát. Meg is szaglászhatod, ajánlatot is kapsz, melyik milyen hatású, izű, stb. Ha befizetős vagy, megveszed amit szeretnél, leülsz a számodra szimpatikus helyre, és fogyasztod, használod, amit vettél. 

Tiszta környezetben, kényelmesen, beszélgetve, akár ellazulva. szól valami jó kis zene, van akik valami kis egyszerű társasjátékhoz hasonlót játszanak, és ennyi. Nincs alkohol,-  ez nem kocsma, - nyugalom van, chill.

Nem látja a város, az emberek azokat akik füveznek, nem látják a gyerekek. Diszkréten el van választva a tömeg, és azok akik kannabisszal élnek. Mindekinek egy privát nyugalmat adnak a coffee shopok.

Ha te nem ezt a verziót választod, hazaviszed a kis szerzeményed, aztán otthon azt csinálász vele, amit akarsz. Akár hülyére is tépheted magad, csak ne randalírozz az utcán. Szóval ezért jó a coffee shop. No meg azért, mert tudod mit kapsz. Nem egy felturbózott vacakot, nem egy lemosott, aztán mindennel agyonöntözött árút kapsz. A cofee shop egy garancia. Minőségi, és biztonsági garancia. A tulaj mielőtt eladja a cuccot, kipróbálja, illetve állandó beszállítói vannak, akiket ismer. Persze csak a jó minőséget veszi meg, és adja tovább. nem érdeke, hogy vacak árú miatt otthagyja több vendég. Azonkívül a termesztőnek is érdeke, hogy jó terméket vigyen a shopba, mert ha jó az árú, kérnek még tőle. Ha nem, akkor mehet a shóhivatalba :) Vagy feketézni a tengerpartra.

Tehát a coffee shopok nem egy titkos klubbok, csak zárt rendszerek.Ott nincs fényképezés, nem mehet be akárki, nem vihet oda akárki saját termesztésű marihuánát. Egy zárt szövetség, ahol mindeki mindekiért felel, és mindeki óvjaa nyugalmat, ezzel tartva meg a coffe club szabad működését, fennmaradását.

coffee_shop.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kendert-termesztek-belteren.blog.hu/api/trackback/id/tr2018457067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása