Az én kenderem és a te kendered

Az én kenderem és a te kendered

Hogyan működik a szervezetünkben a kannabisz?

2024. augusztus 03. - KenderM

Hallottál  már az endokannabinoid rendszerről (ECS)? Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a kannabisz nagyon egyedi módon működjön a szervezetedben. Az univerzális szabályozóként ismert ECS segít testünk minden más rendszerének zavartalan működésében. Három fő részből áll:

  • receptorokból
  • endokannabinoidoknak nevezett jelzőmolekulákból („endo” jelentése „belül”) 
  • enzimekből

A testünk szinte minden sejtje rendelkezik kannabinoid receptorokkal. Endokannabinoidjaink ezekhez a helyekhez kötődve fiziológiai változásokat hoznak létre a testben. Szinte minden rész szabályozásában részt vesznek, beleértve a neurotranszmitterek működését, a bőr egészségét és a csontsűrűséget.

Történetesen a kannabisz is tartalmaz kannabinoidokat, ezeket a vegyi anyagokat viszont fitokannabinoidoknak nevezik (a „fito” jelentése „növény”). Valójában a fitokannabinoidok felfedezése vezetett az ECS felfedezéséhez. Röviden, a fitokannabinoidok kötődhetnek a szervezetedben található kannabinoid receptorokhoz, mivel hasonló szerkezetűek, mint az endokannabinoidok.

Ha ezt most olvasod, akkor valószínűleg már hallott a THC-ről (tetrahidrogkannabinol) Ez a molekula a kannabisz fő pszichotróp összetevőjeként kötődik az agy CB1 kannabinoid receptoraihoz, és high-t (eufórikus érzés) okoz. Minden alkalommal, amikor elszív egy jointot vagy kannabiszos ételt eszik, lenyűgöző molekulákat kap, amelyek megváltoztatják az emberi test egyik legfontosabb rendszerének működését.

cannabis-human_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kendert-termesztek-belteren.blog.hu/api/trackback/id/tr1718459705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása