Még nem próbáltam ki, de nagyon hitelesnek látszik a dolog. Gondoltam, megosztom veletek.
Elég borsos az ára egy CBD-s gumicukornak, viszont én biztosan nem veszek, de elkészítem. Ha valaki hamarabb elkészíti mint én, szóljon, nagyon érdekel a végeredmény. Oyan odalon olvastam ezt az elkészítési módot, ami elvileg hitelesnek tűnik, de az ördög nem alszik, a puding próbája az evés.
Ami kell hozzá:
- Cukor - boltban kapható kristálycukor
- Glükóz, vagy kukorica szirup - opcionális, (ettől lesz rugalmas a CBD-s gumicukor) A glükózt cukrászboltokban lehet kapni, a kukorica szirupot bármely natúr boltban.
- Zselatin - ez tartja össze a CBD-s gumicukrot (por vagy lapformában, marha vagy sertés zselatin kapható)
- Aroma/íz - gyümölcspürét is tehetsz bele, de az macerás, marad az élelmiszeraroma, szinezék. De jó a lekvár is.
- Hatóanyag - ez most CBD, de gyógynövénnyel, vagy simán is készíthető
- Lecitin - A lecitin emulgeálószer, akkor használjuk, ha vízben (cukor) és olajban ( CBD) próbálunk homogén állapotba hozni. Nincs olajban oldódó anyag, nincs rá szükség
- Citromlé/Citromsav - a citrom íze jó együtt az édes ízekkel, és megelőzi a penszképződést a gumicukron
- Szilikonforma- opcionális
Miből mennyit?
Cukor 80 gr
Glukóz 80gr
Víz (cukorhoz) 30gr
Zselatin 30gr
Viz zselatinhoz 100 gr
Citromlé 10g, vagy citromsav 3g
Aroma izlés szerint
Elkészítés:
1.A zselatint langyos vízben feloldjuk, félre tesszük 10 percre
2. A cukrot, a glükózt, a vizet összekeverjük, majd addig melegítjük kevergetve, a mig a cukor el nem olvad, 90-95 fokig kb.
3. A cukor mixet hagyjuk visszahülni 65 fokra, majd hozzátesszük a zselatint. Ha szükséges, addig melegítsük a amig a zselatin fel nem oldódik benne.
4. Nem fontos, de eesztétikai lépés: a képződő habot le kell szedni. Vagy kanállal, vagy pedig addig hűtjük a mixet, amig a tetején "bőr" képződik, és ezt kell leszedni. (30-40 fok )
5. Ezután jön a hatóanyag. A CBD-t kevés MCT olajban elkevrjük, lecitint adunk hozzá, majd az újra melegített (65fokos) cukormixbe keverjük mindez.
6.Jöhet az aroma, a szinezék. (Hamarabb nem érdemes,mert elveszti intenzitását melegítés közben)
7. A fentebb készült mixet formába öntjük, akár egyben is, (pl. tepsi) amit aztán késsel feldarabolunk
8. A kész cukirdarabokat bekenegetjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze
Ennyi volna. Nem tűnik ördöngős mutatványnak a CBD-s gumicukor készítés. Nem is drága, mint egy boltban vásárolt, isten tudja mit tartalmazó gumicukor.
9. A kész cukrokat 3 napig szobahőmérsékleten szárítjuk, hogy elveszítse víztartalmát, ne penészedjen.
Eltartható ezk után az eljárások után száraz, melegtől védett helyen, de ügyelni kell, hogy eléggé ki legyenek szárítva