Az én kenderem és a te kendered

Az én kenderem és a te kendered

A kannabisz fogyasztásának különböző lehetőségei

2024. augusztus 03. - KenderM

 cannabis-use.jpg

Dohányzás

A legnépszerűbb füstölhető kannabisz termékek közé tartozik a virág, a hash, a kief és a dab. A kannabisz használók azt is eldönthetik, hogyan akarják elszívni a növényt. A gyakori módszerek közé tartoznak a jointok, bluntok, bongok és pipák.

A kannabisz elszívása gyors hatást fejt ki. Belégzéskor a kannabinoidok átjutnak a tüdő léghólyagocskáin át a vérbe, majd belépnek az agyba. Bár ez hatékony mód a high eléréséhez, a füstölésnek vannak nyilvánvaló negatív hatásai is. A kannabisz magas hőmérsékleten elég, ami rákkeltő és toxinokat szabadít fel.

Vaporizálás

A vaporizálás során alacsonyabb hőmérsékletet használunk, mint a dohányzásnál. Ez is elég hőt biztosít a kannabinoidok, terpének és más célvegyületek elpárologtatásához, de nem égeti el a növényi anyagot. Ennek eredményeként a felhasználókat kevesebb káros vegyi anyag éri el, ugyanakkor a hatása megfelel a dohányzás gyorsaságának.

Sokféle vaporizátor közül lehet választani, beleértve az otthoni használatra alkalmas nagy asztali modelleket és a hordozható tollakat is, amelyek ideálisak útközben történő vapozáshoz. A különböző vaporizátorokhoz különböző termékek valók, ideértve a virágokat (rügyeket), a hash-t és a koncentrátumokat.

Ételek, édességek

Ha valaha fogyasztott már kannabiszos ételt, akkor tudja, hogy ez egészen más hatást fejt ki, mint amikor belélegzi a kannabiszt. A kannabisszal injektált brownie-k, sütemények és italok olyan high-t kínálnak, amely keményebben üt és hosszabb ideig tart.

De miért ennyire hatásosak az ehető cuccok? A titok nyitja abban rejlik, ahogyan a szervezet feldolgozza a THC-t, miután megettük. Ez a beviteli mód a molekulát az emésztőrendszerbe juttatja, ahol a májon is keresztül kell jutnia. Ez idegen anyagként ismeri fel, ezért enzimeket használ a lebontásához, ami a 11-hidroxi-THC metabolittá alakítja, ami sokkal erősebb molekula.

Nyelv alatti bevitel

A szublingvális bevitel az anyag nyelv alá helyezését jelenti. A kannabisz olajok és tinktúrák esetében a THC és más kannabinoidok szinte azonnal bekerülnek a véráramba. A vékony szövetrétegen keresztül diffundálnak a hajszálerekbe, majd az agyba érkeznek.

Emlékszik, amikor azt mondtuk, hogy az ECS az egész testben jelen van? Nos, éppen ezért a bőrben is megtalálható. Itt szabályozza a sejtek szaporodását, differenciálódását és általános egészségi állapotát.

Helyi szinten krémek, balzsamok

A helyi felhasználású kannabisz termékek, például balzsamok, krémek és testápolók a bőrben található kannabinoid receptorokat veszik célba. Ilyenkor azonban csak nagyon kis mennyiségű kannabinoid kerül a bőrre, ami behatol a véráramba, ezért ne számítson arra, hogy betép, ha THC-ben gazdag krémmel kente be a karját. Persze vannak olyan vállalatok, amelyek transzdermális tapaszokat és más rendszereket fejlesztettek ki, amelyek javítják a THC és más kannabinoidok bőrön keresztül történő felszívódását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kendert-termesztek-belteren.blog.hu/api/trackback/id/tr1118459695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása