Az én kenderem és a te kendered

Az én kenderem és a te kendered

Gumicukor otthon készítve CBD-vel, vagy amivel szeretnéd

2024. augusztus 05. - KenderM

Még nem próbáltam ki, de nagyon hitelesnek látszik a dolog. Gondoltam, megosztom veletek. 

Elég borsos az ára egy CBD-s gumicukornak, viszont én biztosan nem veszek, de elkészítem. Ha valaki hamarabb elkészíti mint én, szóljon, nagyon érdekel a végeredmény. Oyan odalon olvastam ezt az elkészítési módot, ami elvileg hitelesnek tűnik, de az ördög nem alszik, a puding próbája az evés. 

Ami kell hozzá:

 - Cukor - boltban kapható kristálycukor

- Glükóz, vagy kukorica szirup - opcionális, (ettől lesz rugalmas a CBD-s  gumicukor) A glükózt cukrászboltokban lehet kapni, a kukorica szirupot bármely natúr boltban.

- Zselatin - ez tartja össze a  CBD-s gumicukrot (por vagy lapformában, marha vagy sertés zselatin kapható)

- Aroma/íz - gyümölcspürét is tehetsz bele, de az macerás, marad az élelmiszeraroma, szinezék. De jó a lekvár is.

 - Hatóanyag - ez most CBD, de gyógynövénnyel, vagy simán is készíthető

- Lecitin - A lecitin emulgeálószer, akkor használjuk, ha vízben (cukor) és olajban ( CBD) próbálunk homogén állapotba hozni. Nincs olajban oldódó anyag, nincs rá szükség

 - Citromlé/Citromsav - a citrom íze jó együtt az édes ízekkel, és megelőzi a penszképződést a gumicukron

- Szilikonforma- opcionális

Miből mennyit?

Cukor 80 gr

Glukóz 80gr

Víz (cukorhoz) 30gr

Zselatin  30gr

Viz zselatinhoz 100 gr

Citromlé 10g, vagy citromsav 3g

Aroma  izlés szerint

Elkészítés:

1.A zselatint langyos vízben feloldjuk, félre tesszük 10 percre

2. A cukrot, a glükózt, a vizet összekeverjük, majd addig melegítjük kevergetve, a mig a cukor el nem olvad, 90-95 fokig kb.

3. A cukor mixet hagyjuk visszahülni 65 fokra, majd hozzátesszük a zselatint. Ha szükséges, addig melegítsük a amig a zselatin fel nem oldódik benne.

4. Nem fontos, de eesztétikai lépés: a képződő habot le kell szedni. Vagy kanállal, vagy pedig addig hűtjük a mixet, amig a tetején "bőr" képződik, és ezt kell leszedni. (30-40 fok )

5. Ezután jön a hatóanyag. A CBD-t kevés MCT olajban elkevrjük, lecitint adunk hozzá, majd az újra melegített (65fokos) cukormixbe keverjük mindez.

6.Jöhet az aroma, a szinezék. (Hamarabb nem érdemes,mert elveszti intenzitását melegítés közben)

7. A fentebb készült mixet formába öntjük, akár egyben is, (pl. tepsi) amit aztán késsel feldarabolunk

8. A kész cukirdarabokat bekenegetjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze

Ennyi volna. Nem tűnik ördöngős mutatványnak a CBD-s gumicukor készítés. Nem is drága, mint egy boltban vásárolt, isten tudja mit tartalmazó gumicukor.

9. A kész cukrokat 3 napig szobahőmérsékleten szárítjuk, hogy elveszítse víztartalmát, ne penészedjen.

Eltartható ezk után az eljárások után száraz, melegtől védett helyen, de ügyelni kell, hogy eléggé ki legyenek szárítva

 


gumicukor_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kendert-termesztek-belteren.blog.hu/api/trackback/id/tr2618460733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása